Csíkos füzet új borítóban

Valamiért azt érzem, ismét bocsánatot kell kérnem a távol létemért. 🙂 Vajon miért gondolom így? HHHMMMM… jaaaaa, igen előfordulhat, hogy 2 hónap és 13 napja nem jelentkeztem új bejegyzéssel. Pedig mennyi mindent szerettem volna megosztani veletek. Na de majd most… nem mondom, hogy mindent bepótolok, de sok mindent igyekszem behozni. 🙂

Hol is kezdjem? Talán visszafelé haladok…

Készítettem egy új blogot. 🙂 Igen, de az kicsit… nem, teljesen más, mint a mostani. Témáját tekintve… hmmm… azt mondanám: személyes… de ez így nem teljesen igaz… mások talán azt mondanák (durva túlzással): irodalmi… ez pedig szerintem nem helyes… mondjuk úgy a kettő között valahol. 🙂 Ez a blog a kamaszkori írásaimat tartalmazza. Párszor említettem már játékok keretein belül, hogy abban az időben szerettem irogálni ezt is azt is. Most úgy éreztem, felrakosgatom őket az internet egy kis zugába, s talán, aki rátalál, ismerős gondolatokat, érzéseket fedezhet fel bennük.

Ha kíváncsiak vagytok, pillantsatok rá: Csíkos füzet titkai. 🙂

Miért fontos ez? Fontos egyáltalán? Milyen bejegyzés ez most tulajdonképpen? Mi köze a címnek bármihez?

Már is mondom. Ez a bejegyzés egy DIY bejegyzés szeretne lenni. 🙂 Egy füzetet fogok … hm… kicsinosítani… mondjuk. 🙂

Amire szükségünk lesz:

2

  • Füzet
  • Csomagolópapír
  • Olló
  • Csipke szalag
  • Ragasztó

Hogyan készítsük?

(1) Vágjunk ki a csomagoló papírból egy téglalapot. A magassága legyen 2 cm-rel hosszabb, mint a füzeté. A szélességét pedig a lyukasztásától számítsuk és 1cm-rel lógjon tovább a fedőlap szélénél. Értelem szerűen kettőt készítsünk ebből. (2) Ha kivágtuk ragasszuk fel a füzet elő- és hátlapjára. A pluszban hagyott széleket (hossznál 1-1 cm, szélességnél 1cm) a belső oldalon rögzítsük. (3) A spirálozott részt csiplével borítsuk. Az én szalagom nem volt elég széles, illetve elég sűrű mintázatú (így átlátszott kicsit). Ezt a két problémát úgy orvosoltam, hogy: 1. az előlapra és a hátlapra egyaránt ragasztottam egy – egy csíkot, majd összevarrtam őket. 2.Duplán raktam a csipkét (egymás fölé). (4) Hogy a belső oldal is szép legyen, mikor kinyitom a füzetet, oda is ragasztottam a csomagolópapírból.

Kép2

Eddig is szerettem ezt a füzetet, de most, hogy kicsit csinosabb külsővel is rendelkezik még nagyobb örömmel veszem a kezembe.

Készítsetek ti is otthon könnyedén szép, mutatós füzeteket magatoknak pár forintból. 🙂

Hamarosan pedig (nem 2 hónap múlva) ismét jelentkezem egy kis élménybeszámolós frizura készítős bejegyzéssel. Addig is legyen csodálatos nyaratok!!! 🙂

Puszi: Bree

9

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s