Göndör fürtök

Azt hiszem ismerős a gondolat, hogy minden (vagy legalább is a nagy átlag) egyenes hajú ember göndört hajat szeretne, vagy hullámosat, míg a göndör/hullámos hajú emberek egyenes hajat.

Kis lányként én is mindig arról álmodtam, hogy egy szép napon csodálatos göndör fürtjetim lesznek. De a jó Isten nem véletlen adott nekem egyenes hajat. Sajnos nem igazán passzolnak hozzám a lokni, erre szomorúan kellett rájönnöm.

De az ember néha vágyakozik az újdonság után, kicsit jó kilépni a megszokottból. Én is belevágtam, s hirtelen felindulásból begöndörítettem a hajam. A helyzet nem változott, még mindig nem áll jól! 😀 De találtam egy megoldást, hogyan lehetne javítani ezen a helyzeten. Készült egy fel is tűzött, meg le is engedett frizura. Hogyan? Pofon egyszerűen!! 🙂 Mutatom. 🙂

Szükséges hozzávalók:

  • Göndör haj
  • 3 hullám csat
  • Pici hajlakk

1

Lépések:

Kép1

(1) Válasszuk ketté a hajunkat vízszintesen, középen, alsó és felső szintre. (2) A felső részt hátul, középen fogjuk össze, csavarintsunk egyet rajta (lazítsuk fel oldalt és fent is kicsit a hajunkat, nem kell, hogy szoros legyen) és tűzzük le egy hullámcsattal. (3) A felső részt hajtsuk előre. (4) Fogjuk meg az alsó részt, szedjük két részre függőlegesen, középen. (5) Fogjuk az egyik tincset, csavarjunk egyet rajta, majd rendezzük el és tűzzük hozzá a fenti szinthez alulról. (6) Ugyan ezt ismételjük meg a másik tinccsel is. (7) Rendezgessük el a loknikat szépen, hajlakkal fixálhatjuk őket, ha kell kicsit tupírozhatjuk is (így kicsit vadabb hatást kelt majd a frizuránk 😉 ) .

El is készültünk.

5

Ennek a frizurának köszönhetően nyugodt szívvel viselhetek én is göndör fürtöket, mert így nem lógnak az arcomba, s nem teszik még kerekebbé azt, mint, amilyen alapból is szokott lenni. Sőt, ha elöl kicsit magasabbra fésülöm a még nyújt is rajta. 🙂

Próbáljátok ki, ha tetszett! 🙂

7

Puszi: Bree

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s