Konty konty hátán

Egy ideje gyűlnek a frizura ötleteim, de most úgy döntöttem egy bejegyzésben többet egy rakáson rátok zúdítok, egy picit megnyugszik e téren a lelkem, s ezután elkezdek készülni, ötleteket gyűjteni anyák napjára, ami igen messze van még, mégis úgy látom nagyon ez mozgatja az emberek fantáziáját mostanában. :

1. Csak csavard…

Ezt a frizurát roppant egyszerű elkészíteni. Nincs más dolgunk, mint 5 felé választani a hajunkat (Először vízszintesen elfelezzük, majd a felső részt kétfelé, az alsót háromfelé bontjuk). A két felső tincset külön- külön, nekünk tetszően összesodorjuk, majd egymáson átvezetjük, letűzzük. Az alsó három tincset is tekergetjük, s ahogy esnek, kis csigákba, hurkákba letűzzük őket. Így kapunk egy kicsit kusza, szövevényes, ide-oda tekergő kontyot.

6

2. Minden út a kontyba vezet…

Tetszőleges méretű tincseket választunk le a fejünk egyik oldalán, megsodorjuk őket, s egyesével átvezetjük a túl oldalra majd letűzzük őket. A lelógó maradványokat összefogjuk, s oldalkontyba feltűzzük.

5

3. Fonott copfból konty.

Kössük össze a hajunkat lófarokba. Az egyik oldalán válasszunk le egy tincset, bontsuk ezt három fel, s kezdjük el összefonni hollandfonással (kifordított). A  copftól legtávolabb eső tincshez mindig vegyünk hozzá a lófarokból egy kisebb hajköteget, s így fonjunk végig. Az eredmény az lesz, hogy az egyik oldalon fonott lesz a hajunk, a másikon  sima marad. Ezt így is hordhatjuk, de ha szeretnénk fel is tekerhetjük.

5

4. Kagyló konty.

Ketté választjuk vízszintesen a hajunkat, fent kicsit több legyen, mint lent. A felső részből egyszerű kontyot formálunk. az alsó tincset szépen összefésüljük és felhajtjuk a kontyra. Lent a búb alatt is és felette is egy hullámcsattal letűzzük. Nekem elég hosszú a hajam ezért ez után vissza is kellett hajtanom és lent ismét csattal rögzítenem, de ha valakinek rövidebb a haja, annak annyi a dolga, hogy fent szépen, óvatosan letűri a kikandikáló hajvégeket a konty alá, rögzíti és már készen is van.

5

Próbáljátok ki, amelyik tetszett! 🙂 Legközelebb már egy DIY bejegyzéssel érkezem! 🙂

Puszi: Bree

6

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s